tisdag 23 juni 2009

Lär känna din bibliotekarie!


Här följer en kort intervju med ungdomsbibliotekarien Kristian där han både ställer frågorna och själv svarar (nej, det är inte han på bilden och han har inte drabbats av personlighetsklyvning - bara nästan).

Vilken är din favoritfilm?

Det är svårt att bara säga en. Olika filmer är bra på olika sätt. Men skulle du tvinga mig att välja tre filmer skulle jag säga Hajen (filmen som fick mig att vägra bada i havet i x antal år), Sagan om konungens återkomst (filmen som avslutar tidernas bästa film-trilogi) samt The thing (skräck när när den är som bäst - en samling människor isolerade på Sydpolen dödas en efter en av ett monster).

Vilken typ av musik lyssnar du helst på?

Det blir mest hardcore punk (med band som The hope conspiracy och Blacklisted), pop (Hello Saferide, Anna Ternheim) och hip hop (främst Common, Mos Def och Dead Prez). Gillar musik som man kan förlora sig i och komma på sig själv med att nicka i takt till på spårvagnen.

Vilka är dina tre favoritböcker?

Här avslöjar jag mig genast som en riktig fantasynörd. Ska jag göra en kort topplista kan jag kort nämna böcker som actionrökaren Tidsfrist (Allan Guthrie) och ungdomsskildringen Ett annat sätt att vara ung (Per Nilsson) men som ensam härskare högst upp på listan finner vi fantasyboken Kampen om järntronen av George R.R. Martin. Det är fantasy när den är som bäst med intriger, förräderi, fältslag och färgstarka karaktärer.

Borde biblioteken köpa in fler TV-spel?

Absolut! Om jag fick bestämma skulle vi köpa in högvis med spel! Tyvärr kostar TV-spel ganska mycket och vi har inte nog med pengar att köpa in allt man vill ha men att biblioteken ändå köper in t.ex. Xbox 360-spel är grymt bra! TV-spel är inte bara roliga att spela utan får igång fantasin och kan öppna dörrar in till böckernas värld. Den nämnda boken Tidsfrist skulle till exempel lika gärna kunna vara ett uppdrag i Grand Theft Auto-spelen.

Några sista ord?


3 kommentarer:

 1. Heja, heja Kristian!!!
  Himla kul att läsa din blogg och förgylla denna soliga eftermiddag med en munter sång!

  ACE

  SvaraRadera
 2. Hej Kristian! Hittade dig av en slump när jag letade bookcrossingprojekt så nu måste jag ju göra reklam för vår egen blogg KarmaKult, kom till oss och hälsa på!

  /Moa i Solna

  SvaraRadera
 3. Moa: Hallå! Jag lägger till er blogg i länk-listan!

  SvaraRadera