måndag 4 juli 2011

Den försvunna intervjun!

Förra veckan hade vi ju intervjuer med fritidsledare. Intervjun med Nina från Norumsgården var tydligen för fantastiskt bra för att få finnas på internet. Den flyttades, kopierades in i fel inlägg och blev allmänt konstig. Men nu gör vi ett nytt försök och hoppas att det skall funka...

Norumsgården är perfekt placerad, den ligger i samma hus som biblioteket.
Man kan alltså hinna med att hänga både på gården och bibblan. Så jävla bra.

Här kommer en intervju med Nina.

Hur kommer det sig att du blev fritidsledare? Vad får man göra/jobba med som en sådan?
Jag har jobbat som Fritidsledare sedan jag va 16 år, då började jag som timledare i Torslanda på den gården som jag hängde på när jag va yngre. Jag jobbade där tills jag va 24 år till och från som timledare och sedan på olika vikariat.. När jag blev 23 tjatade dom som jobbade där på mig att jag skulle gå utbildningen, så när jag va 24 år började jag och va färdigutbildad 2,5 år senare, och fick då jobb här i Tuve. Som fritidsledare skapar man en meningsfull fritid för alla ungdomar, man bygger bärande relationer som kan vara i flera år. Som Fritidsledare håller man på mycket med olika arrangemang och projekt, och i den öppna verksamheten har vi en del gruppverksamhet så som Tjej/killgrupp och gårdsråd där ungdomarna är med och påverkar vad som ska hända på gården. Ett mycket givande arbete.

Vad är det som gör att någon är en bra fritidsledare?
Oj svår fråga! En bra fritidsledare är en person med mycket social kompetens och som är lyhörd för vad ungdomar vill med sin fritid.
Får ungdomarna som är på fritidsgården vara med och bestämma vad vi vill ska hända och vad man ska kunna göra där? Som jag skrev på fråga 1 så har vi ett gårdsråd och det har de flesta gårdar, där får ungdomar i olika åldrar vara med och påverka, tycka och lägga förslag på vad som ska finnas och göras. Dom får även ha synpunkter om personalen som vi sedan diskuterar på våra möten. Dom lägger fram förslag på det mesta och vi försöker så gott vi kan förverkliga deras drömmar.

Vad tycker du bäst om med din stadsdel? (Som du jobbar i?)
Det jag tycker bäst om är att vi har så många goa ungar. Tycker också det är en mysig och relativt lugn stadsdel, med många olika kulturinslag.
Om du går till biblioteket, vilken avdelning går du till då? Hmm är tyvärr väldigt sällan på biblioteket, men jag är med i en bokklubb där jag får hem 1 bok i månaden som är verklighetsbaserad och den kan handla om precis vad som helst, jag läser allt möjligt. När jag har tid :)

Vad tycker du är det roligaste som just Norumsgården har att erbjuda?
Alla våra roliga sommaraktiviteter så som fiskeresor, kanotpaddling, skara sommarland och sommarjobb. Vi får oftast en bättre relation med ungdomarna när vi åker ut på olika äventyr, det uppskattas starkt av både personalen och ungdomarna!

Vad händer för kul hos er på fritidsgården i sommar?
Hahahah skrev svar till fråga nr 6 innan jag läste nr 7, Som sagt vi gör olika sommaraktiviteter, läs fråga 6 :)

Skärp eller hängslen?
Absolut skärp :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar