fredag 9 oktober 2009

Kärlek i stora lass!

För att glömma höstregnen kan det vara skönt att varva filmerna jag tipsat om med lite kärleksböcker också. Ta fram mjukisbrallorna, en tjock filt och sätt dig i soffan med följande böcker:

Bali Rai - Förbjuden kärlek

En av mina absoluta favoritförfattare, Bali Rai, har skrivit denna Romeo & Julia-historia där en indisk tjej som heter Simran blir vansinnigt förälskad i Tyrone. Allt hade varit kalasbra om det inte var för en liten detalj - Tyrone är svart. Simrans familj skulle aldrig acceptera en svart kille. Inte nog med det - de ingår i olika gäng som ofta hamnar i slagsmål med varandra och deras kärlek är minst sagt förbjuden. En bok om att tvingas dölja sin kärlek från sina vänner och föräldrar och hur omöjligt det är. Läs, läs, läs!

Mårten Sandén - En plats de kallar Lyckan

Den här boken handlar om en riktig kulturkrock.
Huvudpersoner är Mia och John. Mia har gått ut nian utan slutbetyg, jobbar på en pizzeria som diskare och är skitless på sin kompis Lina. John däremot kommer från en överklassbakgrund med rika föräldrar, är uppvuxen i en fin villa och ska gå på snobbskolan Lundsberg till hösten. Men innanför villans väggar har hans värld rasat samman då hans föräldrar separerat och hans pappa är alkoholist.
Mias och Johns världar kolliderar när de båda, av olika anledningar, gömmer sig i ett igenbommat hus. Fint skriven om kärlek och vardagsproblem med jobbiga kompisar och föräldrar som bråkar.

Till dessa böcker måste ni bara lyssna på The Smiths. Få ett smakprov av dem här.

/Stick nu väg och läs en bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar