tisdag 6 oktober 2009

Höstmys...

Nu har hösten börjat på allvar med regn, blåst och lite mer regn. Vad kan då passa bättre än att krypa ned i soffan under en filt, dricka nåt varmt och kolla på lite kärleksfilm?

Det finns några filmer som värmer lite extra i höstmörkret. Kolla gärna på Vingar av glas (har ni inte någon video finns den säkert att låna av ett syskon eller nån kompis på DVD), en film om spirande kärlek mellan Nazli och Johan. De träffas när Johan desperat behöver pengar och motvilligt ger sig på att råna den videoaffär där Nazli jobbar. Det hela blir ett totalt misslyckande och efteråt kommer Johan tillbaka för att be om ursäkt. Det blir början på något underbart som får Nazli att hamna på kollisionskurs med hennes pappa. En vacker och bra skildring av kärlek mot alla odds.

En annan film som får det att knipa till i hjärtat är I taket lyser stjärnorna. Det är en film som är baserad på den grymt bra boken med samma namn. I korthet handlar den om trettonåriga Jenna Wilson, vars mamma är döende i cancer. Jenna är dödsförälskad i sin snygge granne Sakke men hon vågar inte prata med honom. En annan av hennes grannar som heter Ulrika (som Jenna kallar Ullis-Knullis) har ofta fester som blir det givna samtalsämnet i skolan efter helgen. En dag blir Jenna inbjuden till en fest av Ullis och frågan är om hon vågar gå. Hon kanske bara har blivit bjuden för att alla ska kunna skratta åt henne? Men å andra sidan kanske Sakke är där? Och hur länge orkar mamman med cancern?

Bra, bättre, I taket lyser stjärnorna. Läs boken och se filmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar