torsdag 22 augusti 2013

Blood for blood

Jessica Blute: tvåbarnsmor och hemmafru a.k.a. Jennifer Blood: grym seriemördare, är ute på ett självpåtaget uppdrag att ta livet av ett antal personer i en framstående brottskartell. Dessa personer råkar även vara hennes farbröder…

På olika underfundiga – och riktigt vidriga – sätt ger sig Jennifer Blood i serien A Woman's Work is Never Done ut för att hämnas på sina farbröder för saker som skett i hennes barndom. Serien utspelar sig under en vecka, en vecka som Jennifer har tränat inför under flera år; lärt sig att spionera och skaffat kontakter inom olika brottssyndikat, skaffat rekvisita och lärt sig att använda en stor mängd olika skjutvapen. Och under en vecka exploderar allt detta i ett galet hämndcrescendo.

Serien är grymt snyggt ritad, men det går inte annat än att bli riktigt less på hur mycket av Jennifers bröst och rumpa vi måste titta på vare sig vi vill eller inte. (Värst av alltihop är de ca 20 sidor av ”Book art” som återfinns i slutet av boken, som är i mer eller mindre pornografisk tappning.) Å andra sidan gör Jennifers tudelade roll, hennes driv och självpåtagna aktioner (utan någon uppdragsgivare eller chef) att vi – nästen – kan bortse från att tecknarna försöker reducera henne till ett sexobjekt, och istället läsa berättelsen som den humoristiska, actionfyllda och bra serie den är. Ska bli intressant att se om det blir en uppföljare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar