torsdag 18 juli 2013

Gräsfeber


Det är sent åttiotal i Majorna och Kalle har fått en ny hobby. På många sätt skiljer sig hans liv inte från andra
tolvåringars. Kalle är sexuellt frustrerad, föräldrarna går in i en djup medelålderskris och i skolan förbereds de inför det stundande högstadiet med ANT-undervisning (du vet Alkohol, Narkotika, Tobak). Därför är det särskilt överraskande att just Kalle börjat intressera sig för trädgårdsodling – i synnerhet av marijuana! Det som börjar som en tillfällighet med en märklig grön planta i en kruka blir snabbt en heltidsverksamhet och en verklig inkomstkälla, med pappan som anställd och en opålitlig främling som enda länk till den undre världen.

Låter inte detta tillräckligt skruvat så lägg till en misslyckad roadtrip till Amsterdam, hämndlystna gangsters och en handling fullproppad med osannolika och vansinnigt roliga detaljer. Trots all absurditet så känns berättelsen överraskande trovärdig och Kalle är lätt att identifiera sig med.

En hisnande, fartfylld skröna som knappast kan kallas moraliskt uppbygglig men fantastiskt rolig!


Författaren till den rappa debutromanen Gräspojken är ingen mindre än Christer Lundberg, programledare för det mycket underhållande Christer i P3. Hoppas att vi kommer höra av honom mer, även som författare. 

Här presenterar författaren själv sin bok: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar