onsdag 12 januari 2011

TV-tips: Bibliotekstjuven

Kan du inte få nog av böcker, och vill ha mer, även när du inte läser? Här kommer ett tips om en ny serie på SVT: Bibliotekstjuven. Gustaf Skarskård har huvudrollen i den här serien, som går i tre delar. Kort om serien (från SVT:s hemsida): 

John är en ambitiös och begåvad forskare på litteraturvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet. John har en ständigt gnagande känsla av att vara orättvist behandlad på grund av sin bakgrund och när han ansöker om en tjänst på Kungliga Biblioteket byter han efternamn. Detta blir första steget i en förvandling från den lite bortkomne forskaren till en världsvan social klättrare och boktjuv.

John får jobbet på KB men inser snart att hans ekonomi snarare krymper med den lön han fått. Han får tillgång till de gigantiska magasinen med miljontals verk. John inser att han kan stjäla böcker ur samlingarna utan större risk för upptäckt. Från början är det tänkt som tillfälliga lån och han tänker sig att köpa tillbaka böckerna. Men John skaffar sig allt dyrare vanor och blir beroende av pengarna bokförsäljningen ger.

Serien är som sagt i tre delar och den första delen visas ikväll kl 21.00 på SVT 1.

Jag kommer i alla fall att sitta klistrad ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar