onsdag 4 december 2013

Snille & smak på Flashback?

”Alla som känner till Flashback forum har en åsikt om Flashback forum.” Så står det i förordet till den sprillans nya boken Snille & smak. För visst är det så, vilken anledning en än må ha att hänga runt på Flashback, så har de flesta något att säga om sajten med underrubriken ”tar yttrandefrihet på allvar.” Här får alla komma till tals, här är ordet fritt. Här är en anonym och får uttrycka vilken åsikt som helst. På gott och ont. För finns det någonstans där en kan förfasa sej över eller fnissa/skratta/hånflina överlägset åt andras dumhet, så är Flashback ett riktigt praktmecka. Och det är just detta som författarna till boken Snille och smak har tagit fasta på.

I boken tar författarna upp olika diskussionstrådar på Flashback och analyserar dem närmare. I tråden ”konstiga saker ni har tvättat alternativt diskat” vill trådskaparen veta vad folk har råkat slänga in i sina tvätt- och diskmaskiner. En annan vill veta om det är någon som har muckat med en kändis och i så fall vilken. Vad är egentligen ett verb och vad ska en göra om en råkat komma över Sveriges, eller kanske världens, största frukostflinga? Allt det här och mycket mer kan du läsa om i den här boken.
 
Det är så klart inte bara rolig läsning, ibland blir jag mörkrädd av att läsa de rasistiska och homofoba åsikterna som frodas på Flashback.

 Snille & smak är utgiven på finfina Galago förlag och de som skrivit är komikerna och programledarna (bland annat) Valle Westesson och Kringlan Svensson. Du kan reservera den här. Och om du blir sugen på att ta det hela till en helt ny nivå, kan du ju alltid surfa in på Flashback och kolla in tråden ”Snille & smak.” Tanken är så supermega-meta att det nästan svindlar, eller hur?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar