torsdag 11 april 2013

Att slåss eller inte slåss...

Dagens boktips är en lättläst bok: Kickboxaren av Maria Björn och Niklas krog.

Kickboxaren handlar om Eremias som i början av boken blir rånad på sin mobil av en kille. Killen spöar Eremias och tar mobilen. Killen har, vilket kanske inte är så smart, tatuerat sitt namn över knogarna. Robin heter killen.
Eremias får ordentligt med stryk av Robin, för Eremias vägrar ge sig trots att han inte har en chans. Ju mer han kämpar emot, ju mer stryk får han. Att åka på stryk kanske inte är hela världen för Eremias (även om det är obehagligt och gör ont), men att bli av med sin nya mobil som morsan slitit för att ha råd att ge honom, det är inte ok. Eremias tänker hitta Robin. Och ta tillbaka sin telefon.

Men hemma säger Eremias mamma att hon skall jobba extra och köpa en ny telefon, bara Eremias inte ger sig efter den andre killen. Bara han inte bråkar och hamnar i problem...

Men Eremias letar efter Robin ändå och får reda på hans adress, trappuppgång, rubbet.
Men när han hittar Robin så åker han på stryk igen. Robin är för snabb, för stark, för vältränad.  Hur mycket han än kämpar och vägrar ge sig så har han inte en chans mot Robin.
Eremias börjar hata Robin passionerat och är inställd på att hämnas.

Eremias inser att han måste börja träna för att han en chans. Han lyckas hitta den klubb där Robin tidigare tränat. Men de är noga med att ingen som tränar på klubben får använda det dom lär sig för att slåss utanför klubben, såsom Robin gör (Robin har blivit utslängd ur klubben). Eremias lovar att han inte skall det, att han bara skall försvara sig.

Eremias börjar träna på klubben. Men kommer han kunna hålla vad han lovat? Att inte slåss med Robin.
Läs boken så får du se änna!

Många lättlästa böcker är ganska korta. Det är inte den här. Med sina 140 sidor hinner författarna berätta en historia som man fastnar i och blir engagerad av. Slutet känns ganska öppet och jag tror och hoppas att det blir en uppföljare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar