onsdag 21 november 2012

Kan man göra slut på facebook?

"Hur vet jag om någon är intresserad av mig?"
"Ska jag berätta att jag har varit otrogen?"
"Vilka sjukdomar kan man få av sex?"
"Kan man göra slut på facebook?"

Detta är några av de frågor som man kan få svar på i boken "Kan man göra slut på facebook? och en massa andra frågor om ung kärlek" av Mikaela Åkerman. Det ska erkännas att jag var tveksam till boken innan jag läste den. Tänkte att: "oh no, ännu en självhjälpsbok med hurtfriska svar". Men jag hade fel. Tycker att boken verkligen fyller sitt syfte och ger svar och råd på en del kniviga frågor.

Frågorna är hämtade från sajten ungdomar.se och svaren ges av olika experter på området. Experterna är barnmorska, läkare, psykolog, ungdomscoach och socionom. Man kan alltså känna sig trygg att man får bra och seriösa svar på sina funderingar.

Ungdomar.se (vilket man kan läsa på baksidan av boken) "är en av Sveriges största informationssajter för unga med 110 000 unika besökare i veckan. Sajten startades år 2000 och fungerade då som en internetbaserad version av ungdomsmottagningen - öppen 24 timmar om dygnet - där ungdomar med hjälp av expertpanel kunde få svar på allt de undrade över. I dag har sajten ett forum med över 6 miljoner inlägg." (!)

Kuriosa: Ungdomar.se blev nominerade till "Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna" i år av Surfa Lugnt, ett initiativ som stöds av Sveriges regering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar