torsdag 11 november 2010

"If you love books, let them go"

Idén och webbsidan för bookcrossing är inte alls särskilt ny, så jag försöker inte låtsas om att vara den första att tipsa om den. Men jag gick igenom några Värsta Boken-böcker (läs om dem här) som vi har kvar på biblioteket häromdagen, och bara kom på igen, hur bra idé jag tycker att det är att dela med sig av saker man tycker om.
På den internationella Bookcrossing-sidan kan man "registrera" en bok man läst klart och vill lämna vidare till någon annan, genom att lägga den på spårvagnen, i tandläkarens vänterum, på en bänk i skolan eller någon annan plats. Man skriver en liten hälsning i boken, kanske vad man tyckte om den, och sen när någon annan hittar den kan de gå in på Bookcrossing-sidan och fylla i att de hittat den, läser den och sedan skickar den vidare på samma sätt. Så kan man se hur böcker rör sig från person till person runt i en stad, ett land, eller kanske kring jordklotet!

Ganska ordentligt häftigt tycker jag. Kanske man borde göra med andra grejer också. Skicka vidare och låta andra njuta av dina egna diktsamlingar, din egenproducerade skiva eller skissblock. Om inte det är sweetart så vet jag inte vad som är det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar