fredag 5 februari 2010

Blood in, blood out

Jag håller på att läsa Nick och Norahs oändliga låtlista men är inte riktigt klar än så här kommer ett tips på en tunn bok jag läst vid sidan av.

Historien utspelas i Los Angeles ghetto, en sliten stadsmiljö som är präglad av våldsamheter och fattigdom. Huvudperson är en kille som heter Timothy, men som kallas för Tito. Boken börjar med att Tito blir vittne till hur hans bror Jimmy mördas i en s.k. drive by-skjutning. Det kommer fram att mordet har kopplingar till Los Angeles många gäng. Tito vill inte tro på alla rykten om hans bror då Jimmy sagt att det bara fanns två typer av gängmedlemmar: de som var döda och de som snart skulle dö.

Men det visar sig att Tito hade fel. Jimmys gamla gängpolare kontaktar Tito och han får försöka reda ut sin döde brors ouppklarade affärer. Det blir inte det lättaste då våldet kommer krypande, bokstavligen ända till tröskeln.

Det här är en tunn bok, 90 sidor, packad med spänning och är något för er som gillar filmer med gängtema, som Blood in, blood out. Ska man jämföra med andra böcker påminner den en hel del om Nigel Hintons Gangsterbröder och Bali Rais Välkommen till ghettot.
Stick nu iväg och läs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar